Végéhez ért a Dataracing 2023 verseny

Az adatvezérelt üzleti döntéshozatal kiemelt jelentőségűvé vált a mai gazdaságban, és ezen a területen a szakértői tudás előmozdítása nélkülözhetetlen. Idén a Dataracing 2023 data science verseny keretében a résztvevőknek a hazai lakossági hitelállomány adatait felhasználva kellett előrejelzniük, hogy mely személyek kerülhetnek fizetési nehézségekbe a hiteleik törlesztése kapcsán.

A verseny során a résztvevők éles adatokon dolgozva, valós üzleti kihívásokat modellezve csiszolhatták tudásukat. A versenyt szervező MNB és BME a versennyel olyan platformot teremtett, ahol a résztvevők új ismeretekre tehettek szert és valódi üzleti hatásokat gyakorolhattak ki az adatok értelmezésén keresztül.

A versenyen az ország különböző felsőoktatási intézményeinek hallgatói, aktív data scientistek és pályakezdő szakemberek is részt vettek. A versenyre 2023. október 27-től 5 héten keresztül folyamatosan nevezhettek hazai adatelemzéssel foglalkozó szakértők és lelkes érdeklődők. A verseny folyamán 108 versenyző, összesen több mint 3200 megoldáson keresztül mérte össze szakmai tudását. A beküldött megoldások folyamatos értékelése révén a résztvevők visszajelzést kaptak arról, hogy munkájuk milyen hatékony és pontos a többi megoldáshoz képest.

A verseny végén a legjobb teljesítményt nyújtó versenyzőket a mellékelt ábra mutatja be, ahol a Logloss érték alapján rangsorolva találhatóak meg a versenyzők. Ez a mérték adja meg, hogy a modelljeik mennyire voltak jók a kockázatbecslésben.

A magyar szakmai közösség számára az ilyen versenyek jelentőségteljes tapasztalatokat és tudásmegosztást biztosítanak, amelyek elősegítik az adatvezérelt kultúra elterjedését a hazai vállalatok körében is. A verseny szervezői célul tűzték ki, hogy a magas szakmai színvonalon megvalósított valós üzleti kérdések megoldásával demonstrálják a hazai data science közösség készségét és kreativitását.

Az idei verseny legjobb három versenyzője:

  • Takáts Bálint (hakateam) – 1. hely
  • Nagy Gábor (dr. sör kálmán) – 2. hely
  • Unyi Dániel (deeplearning) – 3. hely

Gratulálunk nyerteseinknek, akik a privát leaderboardon a három legjobb eredményt érték el.

Ha jobban is érdekel, hogyan alakult a verseny, akkor az alábbi dashboardon végig tudjátok követni a leaderboardok napi legjobb eredményeit, valamint az egyes versenyzők időbeli teljesítményét a publikus és privát leadearboardon egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.